Brandskydd

I varje bostad ska det finnas minst en brandvarnare. Vi rekommenderar även brandfilt och brandsläckare. Glöm inte att kolla brandvarnaren då och då så att batteriet fungerar. Kontrollera även att den fungerar som den ska. Det är en billig livförsäkring.

Föreningen anlitar HSB Skåne och i samarbete med G4S när det gäller vårt brandskydd i föreningen. Brandsläckare finns uppsatt i alla tvättstugor och vi har monterat sprinkler brandsläckare i våra två soprum.

Placering

I bostäder med fler än ett plan ska det finnas minst en brandvarnare per våning. Dessa bör sammankopplas så att om en brandvarnare blir aktiverad så ljuder även de övriga. Brandvarnaren skall placeras i den väg som personer skall ta för att komma ut i det fria, t ex i hall. Räddningstjänsten Syd rekommenderar att brandvarnare även placeras så att sovande personer kan väckas av signalen, t ex i sovrum. Placeringen av brandvarnare skall väljas med hänsyn för risken för falsklarm. Ånga från tvättmaskiner, torktumlare och spisar bör inte kunna starta larmet i onödan.

Placering av brandvarnare i lägenhet

I en mindre lägenhet bör brandvarnare placeras i hallen samt eventuellt i sovrum/vardagsrum där levande ljus, TV-apparater och andra antändningskällor finns.

Källar utrymme.

I källarutrymmet får ej förvaras brandfarliga vätskor t ex T-blå, T-röd och dylikt. Får ej ha mer än 4 st reservhjul per lägenhet.

Dela den här sidan